Adanalı Dizisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Adanalı Dizisi

Adanalı Dizisi Hayranları

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Oktay Kaynarca Biyografisi

2 posters
YazarMesaj
denissil
Admin

Oktay Kaynarca Biyografisi Empty
MesajKonu: Oktay Kaynarca Biyografisi   Oktay Kaynarca Biyografisi Icon_minitimePaz Ocak 03, 2010 12:22 am

Oktay Kaynarca
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 27 Ocak 1965
Eğitimi : Yüksek Lisans
Çocukluğunun bir dönemi Berlin'de geçti. 6 kardeşler.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Yüksek Lisans bölümünden mezun oldu.

Konservatuvara girmeden önce Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özak'ın "Duvarların Ötesi"nde oynadı.

Konservatuvar zamanında TRT için "Gençler Dizisi"nde oynadı. İlk profesyonel oyunculuğunu Ali Atik, Ayşegül Atik'le bir çocuk oyununda yaptı ve ilk parasını kazandı.

Konservatuvardan mezun olduğu 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan Kardeşleri" (Blood Brathers) adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Celal Perk, Jülide Kural, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu ile beraber oynadı.

Sonra yine aynı tiyatroda 1993-94 sezonunda "Derin Bir Soluk Al" oyununu oynadı ve tiyatro hayatını noktaladı. Bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

1994 yılındaki son oyunu "Derin Bir Soluk Al"dan sonra sunuculuk, televizyon dizileri ve film çalışmaları oldu. İlk sinema çalışması "Suyun Öte Yanı"...

Daha sonra "Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni", ona "Altın Portakal Ödülü"nü kazandıran "Yengeç Sepeti" filmi, "Bir Kadının Anatomisi" ve "Deliyürek"le yine "Altın Portakal Ödülü"nü aldı...

"Bumerang Cehennemi" adlı sinema filmi ile de MGD Yılın En İyi Erkek Sinema Sanatçısı ve Antalya'da "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü aldı.

Son olarak da "Kurtlar Vadisi" ve "Aşkımızda Ölüm Var" adlı televizyon çalışmalarımla yine MGD Yılın En Sevilen TV Dizisi Oyuncu Ödülü aldı.

Bir politikacının hayatıyla ilgili bir projesi vardı. Ancak bir yanlış anlaşılma sonucu projede hayatı anlatılacak politikacının Recep Tayyip Erdoğan olduğu sanıldı. Oysa uzaktan yakından ilgisi yoktu. Ömer Lütfü Mete'nin yazdığı senaryo başka bir başbakanı anlatıyordu. Gelişmeler üzerine proje ertelendi.

Oktay Kaynarca, kült dizi ‘Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı "Süleyman Çakır" karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Seyirciler, "Çakır" karakterini o kadar benimsenmiş, o kadar beğenmişlerdi ki, senaryo gereği "Çakır" öldüğünde, gıyabında cenaze namazı kılındı, saygı duruşunda bulunuldu.

26 ocak 1965 doğan oyuncuyu, anne ve babası Almanya’da işçi oldukları için babaannesi büyüttü.

Çocukluğu Üsküdar’da geçen aktörün, o yıllarda en sevdiği şey güvercinleriyle ilgilenmekti.

Ortaokulda bir sene kalan Kaynarca, liseyi de altı senede bitirdi. Üsküdar Lisesi'nde başlayıp, en son Hopa Lisesi'nden mezun oldu.

Fiat fabrikasında elektrik işçisi olarak çalıştığı sırada, Konservatuvar sınavlarına girdi.

Sinema ve tiyatro oyuncu olan Kaynarca birçok filmde rol aldı. 2002, 39. Antalya Film Şenliği'nde, Deli Yürek-Boomerang Cehennemi filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
https://adanalidizisi.123.st
Oktay 4ever
Admin
Oktay 4ever

MesajKonu: Geri: Oktay Kaynarca Biyografisi   Oktay Kaynarca Biyografisi Icon_minitimePaz Ocak 03, 2010 12:32 am

Filmografisi

1989 Gençler
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1995 Bir kadının anatomisi
1995 Yengeç sepeti
2001 Yeditepe İstanbul (TV Dizisi)
2001 Deli yürek: Bumerang cehennemi
2002 Bayanlar baylar (TV Dizisi)
2002 Lahmacun ve pizza (TV Dizisi)
2003 Esir şehrin insanları (TV Dizisi)
2003 Kurtlar Vadisi (TV Dizisi)
2004 Aşkımızda ölüm var (TV Dizisi)
2004 Kalbin zamanı
2006 İlk Aşkım (TV Dizisi)
2007 Geniş Zamanlar (TV Dizisi)
2007 Beynelmilel
2007 Sıfır Dediğimde
2007 Kuzey Rüzgarı (TV Dizisi)
2008 Alia
2008 Adanalı (dizi) (Tv dizisi)
https://adanalidizisi.123.st/
Oktay 4ever
Admin
Oktay 4ever

MesajKonu: Laf Aramızda   Oktay Kaynarca Biyografisi Icon_minitimeCuma Ocak 08, 2010 11:55 pm

Kaynarca: "O dizinin misyonu benim için bitmiştir, yapımcılarından teklif gelse bile bu dizide yeniden oyanamam"...
BUGÜN Gazetesi Magazin Müdürü Bilal Özcan her Pazar Kanaltürk ekranlarında birbirinden seçkin misafirlerini ağırladığı ‘Laf Aramızda’ programının bu haftaki konuğu ünlü oyuncu Oktay Kaynarca…

Kurtlar Vadisi’nde iki sezon ‘Çakır’ karakterini büyük bir başarıyla canlandıran Oktay Kaynarca, o dizinin misyonunun kendisi için bittiğini, yapımcılarından teklif gelse bile gidip oynamasının mümkün olmayacağını söyledi. Kaynarca şöyle konuştu:

“O kadar süreçten sonra bile sırtımdan o elbiseyi çıkarıp atmak çok kolay olmadı, ben çok istemiş olmama rağmen insanlar çıkarmamı istemediler. Ben çıkarmıştım oysa, mümkün olduğu kadar o elbiseden uzaklaşıp başka elbiseler giymeye çalıştım.”

Ünlü aktör, yaşamı boyunca çok ölüm tehlikesi yaşadığını da belirterek şöyle devam etti:

“Ölüm tehlikesi çok yaşadım. Olmadan olmuyor. Biraz da hayatın getirdiği şeyler sizi başka insanlar yapabiliyor. Bazı oyuncu arkadaşlarım çıkıyor, “Ben hiç aşık olmadım, ben hiç sevmedim, aşk bana göre değil’ diyor. Saçmalık bana göre. Çünkü hep söylerim; aşık olmamış adamdan, insanını tanımayan adamdan, terk edilmemiş, terk etmemiş bu tür duygulara yakın şeyler yaşamamış adamdan oyuncu olmaz. Hayata dair ne kadar çok gerçek şey yaşadıysanız o kadar değerlisiniz oyuncu olarak. Çünkü oların toplamını işe yansıtmak zorundasınız. Bu nasıl bu kadar gerçek dediğimizde mutlaka ona dair bir şey vardır hayatınızda”

Programda, Bilal Özcan’ın, hayatı, işi ve özel yaşamıyla ilgili sorularını samimiyetle yanıtlayan Oktay Kaynarca birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Oktay Kaynarca ile gerçekleşen sıra dışı sohbetten bazı satır başları şöyle…

Çocukluğumu özlüyorum

Hala çarpım tablosunu bilmem, kötü bir öğrenciydim

Fabrikada işçi olarak çalıştım

Bir zaman makinesi olsa 20’li yaşlarıma gitmek isterim

Bence her kadın evlenmeyi hakediyor

Kadınlar erkeklere göre daha güçlü ve daha başarılı

Milletin kucağından çocuğunu alıp seviyorum

Sözüm senettir, hiçbir yere imza atmam anlaşmalarımı sözle yaparım

Oyuncu olmadan once, oyunculuk delikanlılığı bozar mı diye çok düşündüm

Başarılı olmaktan başka alternatifim yoktu

Kendimi hala 25 yaşında görüyorum

Arabayı durdurdum, kedi yavrusunu kurtardım, film çevriliyor sandılar

Hayatta hiç balık tutacak kadar bol vaktim olmadı, hep çalıştım

‘Laf Aramızda’ 10 Ocak Pazar günü saat 15.20’de Türkiye’nin Televizyonu Kanaltürk’te…
https://adanalidizisi.123.st/

Oktay Kaynarca Biyografisi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Oktay Kaynarca Resimleri
» Oktay Kaynarca Hakkında Düşünceleriniz
» Oktay Kaynarca Resimlerine Yapılan Çalısmalar
» Zeynep Koltuk Biyografisi
» Serenay Sarıkaya Biyografisi